Τι πιστευω..

϶ϵ..Στο μονο που ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΩΜΑΙ ειναι ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ και στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - αυτους που θεωρουμε οτι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ αξιζουν ολο μας τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ..϶ϵ


Η Επομενη μερα..


Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

Περισσεύουν οι κοπρίτες..


Πριν ακόμη ισχύσει ο νέος νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις σπεύδουν, λέει, οι «εργοδότες» να ζητήσουν μειώσεις μισθών έως και 26% και μειώσεις αποζημιώσεων κατά την απόλυση 50%. Προφανώς και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αυτοί του Δημοσίου, διεφθαρμένοι και κακομαθημένες συντεχνίες, κοπρίτες που απομυζούν τους «εργοδότες» τους, κατά τη λογική Παπανδρέου, Πάγκαλου και Παπακωνσταντίνου.

Η σφαγή μισθών συνεχίζεται και ακόμη δεν έχουμε μπει στη χειρότερη χρονιά από την Κατοχή και ύστερα – σύμφωνα ακόμη και με τις επίσημες προαναγγελίες της κυβέρνησης και των επιτηρητών. Η δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιό της εφαρμόζονται κανονικά και ο Παπακωνσταντίνου συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι πιάνει τους στόχους του, χωρίς βεβαίως να τον πιστεύει κανείς. Όπως κανείς δεν τον πιστεύει πια όταν λέει ότι η κυβέρνηση δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.Όχι μόνο επειδή ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρεοκοπήσει παρά τη βοήθεια που έλαβε από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όπως μετέδωσε το Bloomberg, αλλά και επειδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζητεί μετ’ επιτάσεως μια μορφή αναδιάρθρωσης, και μάλιστα τη χειρότερη – την «επιμήκυνση», την οποία του έχει ήδη «προσφέρει» το ΔΝΤ.

Απίστευτα ψέματα, απροσμέτρητο θράσος, απροκάλυπτη κοροϊδία. Οι λέξεις έχουν πια χάσει το νόημά τους και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη νίκη που έχει επιτύχει αυτή η κυβέρνηση στη διάρκεια της θητείας της.
Μέχρι στιγμής είναι πράγματι κυρίαρχη και νικήτρια. Όχι μόνο στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης. Κυρίως έχει νικήσει στο πεδίο της εφαρμογής του πιο ξεδιάντροπου προγράμματος που έχει δοκιμαστεί σ’ αυτήν τη χώρα. Χωρίς καμιά σοβαρή αντίδραση εκ μέρους της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης, η οποία, ηττημένη και προσαρμοσμένη στην κυβερνητική ρητορική, είτε αρνείται να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας είτε αρθρώνει καταστροφικά αιτήματα που ούτε η ίδια η κυβέρνηση δεν τολμά να παραδεχτεί ότι συζητά.

Αυτή λοιπόν η κοινωνία, βυθισμένη στον φόβο, την απόγνωση ή τη διαφθορά της κομματικής πρόσδεσης στο κυβερνών κόμμα – ανάλογα με τη θέση του καθενός –, παρακολουθεί παγωμένη να εξελίσσεται ένα απίστευτο πογκρόμ εις βάρος της υποκύπτοντας από άγνοια και αμηχανία στη μεγαλύτερη και χυδαιότερη απάτη που της έστησαν ποτέ: «Δώστε μας τα λεφτά σας, τη δουλειά σας, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά σας, διακινδυνεύστε ακόμη και την επιβίωσή σας, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούμε να σας πληρώσουμε»!

Την ίδια ώρα το χρηματιστήριο καταβαραθρώνεται και η αξία των εισηγμένων σε αυτό εταιρειών κατακρημνίζεται. Δεν έφτασε όμως ακόμη σε επίπεδο τέτοιο ώστε να έρθουν οι «περιπόθητοι» ξένοι «επενδυτές» και να τις αγοράσουν για ένα ξεροκόμματο. Μπορεί ο γενικός δείκτης να βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 1997, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να προσελκυσθούν οι επενδύσεις του είδους που αναζητεί η κυβέρνηση.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή των τραπεζών. Έχοντας εισπράξει καμιά ογδονταριά δισ. ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις και καμιά εκατοστή σε δανεισμό από την ΕΚΤ με ενέχυρο ομόλογα του Δημοσίου, έχουν χρηματιστηριακή αξία μόλις 11 δισ. ευρώ. Στο ερώτημα αν οι ίδιες τράπεζες θα έδιναν δάνειο σε κάποιον με εγγυήσεις υποπολλαπλάσιες του αιτήματός του η απάντηση είναι προφανής.

Κατόπιν αυτών είναι μάλλον ευνόητο το γιατί ο Θεόδωρος Πάγκαλος πιστεύει, όπως έγραψε ο «Ελεύθερος Τύπος» σε ρεπορτάζ του για ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Οξφόρδη, ότι οι Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821 δεν ήταν κάτι παραπάνω από «ένα μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες», οι οποίοι γι' αυτόν τον λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.


Είτε η απόδοση των απόψεων Πάγκαλου είναι ακριβής είτε όχι, προφανώς αυτή την ιστορική στραβοτιμονιά επιχειρεί να "διορθώσει" ο πρωθυπουργός μας, ο οποίος θα παρευρεθεί αύριο στη σύναξη των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ, στα τουρκικά «Καλάβρυτα». Γι’ αυτό ο εξωκοινοβουλευτικός, ο μη εκλεγμένος μηχανισμός του ΥΠΕΞ επιχειρεί πάση θυσία να διαγράψει από τον χάρτη το Καστελόριζο.

Όπως είπε, όμως, στην ίδια ομιλία του στην Οξφόρδη ο Πάγκαλος, «μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές». Να υποθέσουμε λοιπόν ότι ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί εκτός νομιμοποίησης; Δυστυχώς στις μέρες εκλείπει ακόμη και η τσίπα. Το μόνο που περισσεύει είναι οι κοπρίτες. Πάσης φύσεως και «ειδικότητας»...

Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ατομικη επικοδομητικη κριτικη και η ενναλακτικες προτασεις ειναι απαραιτητες και ευπροσδεκτες, οταν ειδικα το ζητουμενο ειναι η γενικη καλυτερευση και βελτιωση ολων μας σαν μερη του συνολου!

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟ’Ι’ΔΗ-ΣΟΥΡΗ

Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως «κόμμα» ήθελεν είναι ο ακόλουθος: «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν’ αναγινώσκωσι και ν’ ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες, ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

«Πολιτικόν δελτίον», Ασμοδαίος, 8.6.1875. Άπαντα, Β΄. Ερμής, 1978. 138.

Λόγια μεγάλων πολιτικών...

'Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα!'
Γιώργος Παπανδρέου

'Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανέκαθεν φανατικός υποστηριχτής μία κοινωνίας πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής'.
Κώστας Σκανδαλίδης

'Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό’.
Γιώργος Βουλγαράκης

'Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στη διαφθορά...'
Κώστας Καραμανλής

'Η αγγλική θα διδάσκεται από την 1η Δημοτικού γιατί είναι εγωκεντρικό τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο ελληνικά'.
Θάλεια Δραγώνα

‘Η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος’.
Άννα Διαμαντοπούλου

'Η ελληνική γλώσσα είναι μία μικρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'H λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι απλά ένα think tank (δεξαμενή σκέψης).'
Άννα Διαμαντοπούλου

'Τα αρχαία ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεργάζονται για την παρουσίαση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός. Ο ελληνισμός ποτέ δεν υπήρξε θύμα'.
Μαρία Ρεπούση

‘Ευχαριστώ τους Αμερικανούς (Ίμια)’.
Κώστας Σημίτης

'Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας'.
Θεόδωρος Πάγκαλος

‘Αυτό το όνομα (Μακεδονία) σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει’.
Κωσταντίνος Μητσοτάκης

'Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιορισθούν'.
Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα

http://mavroseolous.blogspot.com/

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ!

ΨΗΦΙΣΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ..
ΜΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ..
ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΥΠΗΚΟΟΣ!

Ειναι δυσκολο να εισαι πραγματικος ΠΟΛΙΤΗΣ.. ψηφοφορος ειναι ο οποιοσδηποτε ΥΠΗΚΟΟΣ!
Για να εισαι πολιτης απαιτηται ορθη ενημερωση, σκεψη και κριση, ενω σαν απλως υπηκοος ακολουθεις πισω απο ενα κοπαδι που σχεδον ποτε δεν βλεπεις ποιος πραγματικα το οδηγει και προς τα που παει..