Τι πιστευω..

϶ϵ..Στο μονο που ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΩΜΑΙ ειναι ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ και στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - αυτους που θεωρουμε οτι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ αξιζουν ολο μας τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ..϶ϵ


Η Επομενη μερα..


Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Φασίστας και Δημοκράτης: η ανατροπή των εννοιών..!

Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική και αυταρχική πολιτική ιδεολογία και μαζικό κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το έθνος, το οποίο ορίζει βάσει αποκλειστικών βιολογικών, πολιτισμικών ή/και ιστορικών συνθηκών, υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει μια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα.


Ο όρος φασισμός που προέρχεται από την ιταλική λέξη fascio (φάσκιο) παραπέμπει στους «littores» (λιτόρες) που ήταν ένα είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης και οι οποίοι διακρίνονταν από μια ράβδο που κρατούσαν και η οποία ήταν το σύμβολο της εξουσίας τους. Οι fasces ήταν στην αρχαία Ρώμη σύμβολο της εξουσίας των δικαστών και συμβόλιζαν την «ισχύ δια της ενώσεως»: μια μόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ μια δέσμη πολύ δύσκολα.
Ανακαλύπτοντας επομένως την πρώτη και ορθή σημασία της λέξης, αντιλαμβανόμαστε πως ο όρος «φασίστας» υπονοεί πως το έθνος είναι η ανώτερη αξία, προϋποθέτει μια ενεργά συμμετέχουσα κοινωνία με ισχυρούς δεσμούς και συνείδηση, καθώς και την ισχυρή και αδιάσπαστη από αντιπάλους και εξωτερικούς εχθρούς ενότητα που προασπίζει το έθνος και το φορέα του, τους πολίτες.

Η αρνητική χροιά στη λέξη φασίστας και φασισμός είναι γέννημα των τελών του 19ου και αρχών του 20ου αιώνα, ενώ χρησιμοποιείται συχνά ως μια ετικέτα για επίκριση μιας αντίθετης άποψης, υποδηλώνοντας απολυταρχισμό και αντιδημοκρατική αντίληψη.Αν λοιπόν κάποιος ενδιαφέρεται και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να προσφέρει και να αυτοθυσιαστεί για την Πατρίδα και το Έθνος του, αν στην καθημερινότητά του μέλημα είναι η ανάδειξη τρόπων άμυνας από τα ξένα συμφέροντα και η καταγγελία και θεραπεία των κακώς κειμένων, αν η ευημερία τους εξαρτάται από την ευημερία του συνόλου, τότε αυτός είναι ο φασίστας της εποχής μας.
Η μη χρήση βίας είναι δεδομένη, εκτός αν οι αντίπαλοι χρησιμοποιούν βία, οπότε και ο φασίστας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για την άμυνά του. Γιατί ο φασίστας που υπηρετεί τέτοια υψηλά ιδανικά και στόχους, σίγουρα δεν είναι ούτε καρπαζοεισπράκτορας ούτε μαλάκας.

Στον αντίποδα λοιπόν του λεγόμενου φασισμού ελέγχεται η δημοκρατική ιδέα και ο πολίτης που άξια θα μπορούσε να λάβει τον τίτλο του δημοκρατικού. Βασικές προϋποθέσεις: η ανιδιοτέλεια, η ενεργός και αδιάλειπτη συμμετοχή στα κοινά, η πίστη ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το ατομικό, ο έλεγχος των κυβερνώντων και η διαφάνεια.

Από ποιο να αρχίσω? Από τη συμμετοχή στα κοινά, που η πλειοψηφία συμμετέχει μόνο ανά τετραετία στις εκλογές?
Από την ανύπαρκτη ανιδιοτέλεια, αφού οι περισσότεροι εύκολα ξεπουλάμε την ιδεολογία μας για μια πελατειακή εξυπηρέτηση εκ μέρους των ψηφοθηρών πολιτικάντηδων?
Η ανυπαρξία ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας με τη διαφθορά και το χρηματισμό να ανταγωνίζονται σε παχυλούς λογαριασμούς?
Αλλά, κατά τη γνώμη μου, το χειρότερο και πλέον επικίνδυνο είναι η απαξίωση προς την Πολιτεία, το Έθνος, την Πατρίδα και τους θεσμούς, αφού ο σημερινός πολίτης είναι πεπεισμένος ότι όλα εξαγοράζονται και νιώθει στο πετσί του την κοινωνική αδικία (που δεν θα έπρεπε να υφίσταται σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα), την αναξιοκρατία αλλά και τον εκφοβισμό εκ μέρους μιας βαθύτατα αντιδημοκρατικής μειοψηφίας που ωστόσο στηρίζεται στη λειτουργία και λήθη του δημοκρατικού συστήματος.
Αυτοί οι λίγοι, που σκοπό έχουν μιαν αβέβαιης κατάληξης ανατροπή και κινούνται από μη ελληνικά ή και ανθελληνικά κέντρα επιρροής, καταφέρνουν να κάνουν κόλαση την καθημερινότητά μας, στρέφονται με τις πράξεις τους εναντίον του κοινωνικού συνόλου, τρομοκρατούν όσους φέρνουν αντίρρηση και κυρίως ΚΑΠΗΛΕΥΟΝΤΑΙ το χαρακτηρισμό του δημοκρατικού πολίτη.

Τι ειρωνεία !!! «σκάσε παλιοφασίστα» !!! (ένα από τα ελάχιστα δείγματα της δημοκρατίας που τρέχει από τα μπατζάκια των ξενοκίνητων κουκουλοφόρων δημίων της δημοκρατικής ιδέας που αποκαλούνται προοδευτικοί και δημοκράτες).

Άλλα παραδείγματα όπου ο όρος φασίστας χρησιμοποιείται κατά κόρον "αποστομωτικά" :
 1. Όποιος υποστηρίζει τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα σε Μακεδονία, Θράκη, Κύπρο, Αιγαίο, 
 2. Αυτός που δεν χωνεύει τους κουκουλοφόρους και όσους καίνε και σπάνε τις περιουσίες άλλων, 
 3. Όποιος κάνει αναφορά σε Αρχαία Ελλάδα χωρίς να τις κατακρίνει, 
 4. Αυτός που δεν στηρίζει φανατικά το Athens Gay Pride, τις αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις και τις συνάξεις των αναρχικών ομάδων, 
 5. Αυτός που διαφωνεί με όσα λένε και γράφουν τα προοδευτικά blogs, ο "Ιός", ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο ANemos, το Jungle-Report, το Indymedia κ.α., 
 6. Όποιος υψώνει με θαυμασμό και αγάπη την ελληνική σημαία, 
 7. Όποιος αποκαλεί εαυτόν "πατριώτη", 
 8. Όποιος πιστεύει ότι το "Indymedia" δεν πρέπει να βρίσκεται υπό τη σκέπη του πανεπιστημιακού Ασύλου.

Σημείωσις: Κατά την έλλειψη επιχειρημάτων όταν ερχόμαστε σε ιδεολογικο-πολιτική αντιπαράθεση με την "άλλη πλευρά", προσπαθούμε να βάζουμε σε κάθε πρόταση μας, τις τρείς αυτές λέξεις. π.χ. "Είσαι φασίστας!", "Τι ρατσιστικά είναι αυτά που λες;", "Κωλοεθνικιστή!". Έτσι μπορούμε να βγαίνουμε εύκολα από τη δύσκολη θέση χωρίς να χρειάζεται να ιδρώσουμε.

Ποιος είναι πλέον επικίνδυνος? Ο «φασίστας» που εργάζεται για το Έθνος ή ο «δημοκράτης» που εργάζεται για τη διάλυση της πολιτείας?
 

'Έχω μια τρίτη απάντηση: πιο επικίνδυνος είναι ο πολίτης που κοιμάται μακάριο ύπνο και συνειδητά συμπεριφέρεται σαν «πρόβατο».


..ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑΝ.
Αν τελικα το να εισαι Ελληνας και να πολεμας για τη δημιουργεια ενος κοινωνικου και αξιοκρατικου κρατους δικαιου, βασισμενο επανω στην ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θεωρειται συνωνυμο του "Φασιστα" τοτε ειμαι φασιστας!!!!..
Πηγη


Αρκετα μεταγενεστερα απο το παραπανω αρθρο, ο Σφακιανάκης τα λέει έξω απ τα δόντια: "Αν τον πατριώτη τον λες φασίστα, εγώ είμαι ο μεγαλύτερος.. Εσύ που είσαι άπατρις, τι είσαι το μέγιστο τίποτα ;;"
Δείτε το VideoΠηγη

10 σχόλια:

 1. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ, ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟ'Υ'ΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ(!!!) Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
  ΟΥΤΕ Η ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ,ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
  Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ .
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΙΝΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οποτε θα ερθεται στα λογια μου οταν λεω οτι "καποιοι" εχουν ανοιξει τις πορτες για να δημιουργηθει μια ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ που το μονο που δεν θα εκφραζει πλεον θα ειναι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

  Αυτο φιλε μου εγω το βλεπω σαν ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΟΥ, που ειναι το ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
  Κατα τα αλλα ειμαι υπερμαχος της ΜΟΝΗΣ πραγματικης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ.

  Και το διατυπωνω ΕΔΩ: http://ellada2011.blogspot.com/p/blog-page_13.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βασική προϋπόθεση για την δημοκρατία, είναι να κρατά ο δήμος την εξουσία στα χέρια του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χμμμ ξεχάστε τα περί πλειοψηφίας στην σημερινή Ολιγαρχική επονομαζόμενη Δημοκρατία...η απόλυτη μειοψηφία κυβερνά και διοικεί...Η μόνη λύση είναι ο Εθνικισμός σ'αυτήν την κατάσταση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η μονη λυση ειναι ενα Συνταγμα που θα θωρακιζει την ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ Ή ΟΜΑΔΑ!..

  ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΝΟΗΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΤΑΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ "ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ" ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΕΙ ΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μόνο η δράση φέρνει λύσεις φίλοι μου.
  Όλα τα άλλα, είναι πνευματικός αυνανισμός, για να λέμε ότι κάτι κάναμε.
  Το 1821 γράφτηκε με το σπαθί σαν πένα και με μελάνι αίμα!
  ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ κατά παράφραση του αείμνηστου μας εθνικού ήρωα Καραΐσκάκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μα σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!!!
  Αυτό που εχουμε σημερα δεν ειναι δημοκρατία!!!!!
  Αλλά αυτό δεν σμαίνει πως η δημοκρατία είναι άχρηστη!!!!!!!!!!

  όλοι ξέρουμε τι σημαίνει φασισμος!
  φασισμός=ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ!
  Το αντίθετο της δημοκρατίας!!!!!!!!!!!!!!!
  το αντιθετο της ελευθεριας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  εχουμε γεμίσει φασιστόμουτρα!
  ντροπή στους ναζιστές και τους χουντικους!!!!!!

  θα έπρεπε να ντρέπεστε να αποκαλείστε έλληνες!

  η αρχαια ελλαδα γεννησε την δημοκρατία!
  όχι τον φασισμο!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εχω την εντυπωση οτι δεν καταλαβες τιποτε ή σου αρεσει να χτυπιεσαι..!

  Η αρχαια Ελλαδα γεννησε τη Δημοκρατια και για αυτη τη δημοκρατια μιλαω και για την επαναφορα της.

  Τα υπολοιπα περι "φασισμου" και σημερινου "δημοκρατισμου" ειναι σχηματα λογου.. καταλαβες;

  Το πως εχουμε φτασει σημερα και ο "φασισμος" του Χιτλερ και του Μουσολινι εγιναν συνωνυμα με τον πατριωτισμο του Κολοκοτρωνη και του Καραισκακη ειναι μαλλον μια ξενοφερτη πατεντα για να αισθανεται "ασχημα" ο Ελληνας και αυτο θα ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ..

  τΟ ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. το έθνος, ο νόμος, η τάξη, η ανάπτυξη, η πρόοδος, ,η δημοκρατία, και ότι άλλο αφανταστει κανείς φτιάχθηκαν για να υπηρετούν τον άνθρωπο , και όχι ο άνθρωπος αυτά.
  Αν , οτιδήποτε από αυτά γίνει υπέρτατη ιδέα , έχομε μόλις δημουργήσει ενα ιδεολογικό καρκίνωμα.
  ενα ιδεολόγημα δηλαδή έχει αυτονομηθεί από το σκοπό του εισβάρος του σώματος που το δημιούργησε.
  και αυτό ειναι πρόβλημα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. εχουμε γεμίσει φασιστόμουτρα!
  ντροπή στους ναζιστές και τους χουντικους!!!!!!
  θα έπρεπε να ντρέπεστε να αποκαλείστε έλληνες!
  η αρχαια ελλαδα γεννησε την δημοκρατία!
  όχι τον φασισμο!!!!!!!!!!!!!!!
  3 Φεβρουαρίου 2011 7:16 μ.μ.

  Προς τον φιλο που το εγραψε αυτο και εχει μπερδεψει τα..παντα.Καταρχας τι σχεση εχει ο ναζισμος με τους Ελληνες; Δευτερον γιατι δεν θα επρεπε να λεγετε Ελληνας οποιος ειναι..χουντικος; Τα μετταλεια ανδρειας στο μετωπο πολεμοντας για την Ελλαδα τα επερνες μαζι με τον Πατακο; Η πεθανες εσυ στην φυλακη επειδη εχτισες ολη την Ελλαδα και ετοιμαζοσουν να παραδωσεις συνταγμα σαν τον Παπαδοπουλο; Και τελος μιλας για αρχαια Ελλαδα και δημοκρατια.Θα σε παρακαλουσα να μου αναφερεις πολεις της Αρχαιας Ελλαδας με δημοκρατια σαν πολιτευμα πλην Αθηνων.Η Σπαρτη ισως; Οι μακεδονες; Και μετα αν βρεις καμια αλλη θα ηθελα να μου πεις κατα ποσο ''δημοκρατια'' ηταν η Αθηνα οταν ΔΕΝ ψηφιζαν γυναικες-δουλοι-σκλαβοι-χρεωστες δημοσιου-ομοφυλλοφυλοι-και οσοι δεν ανοικαν στους..ολιγους επιφανεις δλδ στους εχωντες της εποχης.Οπως βλεπεις λοιπον η δημοκρατια για την οποια οριεσαι δεν ηταν απο τοτε και τοσο..δημοκρατια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ατομικη επικοδομητικη κριτικη και η ενναλακτικες προτασεις ειναι απαραιτητες και ευπροσδεκτες, οταν ειδικα το ζητουμενο ειναι η γενικη καλυτερευση και βελτιωση ολων μας σαν μερη του συνολου!

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟ’Ι’ΔΗ-ΣΟΥΡΗ

Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως «κόμμα» ήθελεν είναι ο ακόλουθος: «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν’ αναγινώσκωσι και ν’ ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες, ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

«Πολιτικόν δελτίον», Ασμοδαίος, 8.6.1875. Άπαντα, Β΄. Ερμής, 1978. 138.

Λόγια μεγάλων πολιτικών...

'Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα!'
Γιώργος Παπανδρέου

'Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανέκαθεν φανατικός υποστηριχτής μία κοινωνίας πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής'.
Κώστας Σκανδαλίδης

'Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό’.
Γιώργος Βουλγαράκης

'Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στη διαφθορά...'
Κώστας Καραμανλής

'Η αγγλική θα διδάσκεται από την 1η Δημοτικού γιατί είναι εγωκεντρικό τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο ελληνικά'.
Θάλεια Δραγώνα

‘Η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος’.
Άννα Διαμαντοπούλου

'Η ελληνική γλώσσα είναι μία μικρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'H λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι απλά ένα think tank (δεξαμενή σκέψης).'
Άννα Διαμαντοπούλου

'Τα αρχαία ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεργάζονται για την παρουσίαση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός. Ο ελληνισμός ποτέ δεν υπήρξε θύμα'.
Μαρία Ρεπούση

‘Ευχαριστώ τους Αμερικανούς (Ίμια)’.
Κώστας Σημίτης

'Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας'.
Θεόδωρος Πάγκαλος

‘Αυτό το όνομα (Μακεδονία) σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει’.
Κωσταντίνος Μητσοτάκης

'Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιορισθούν'.
Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα

http://mavroseolous.blogspot.com/

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ!

ΨΗΦΙΣΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ..
ΜΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ..
ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΥΠΗΚΟΟΣ!

Ειναι δυσκολο να εισαι πραγματικος ΠΟΛΙΤΗΣ.. ψηφοφορος ειναι ο οποιοσδηποτε ΥΠΗΚΟΟΣ!
Για να εισαι πολιτης απαιτηται ορθη ενημερωση, σκεψη και κριση, ενω σαν απλως υπηκοος ακολουθεις πισω απο ενα κοπαδι που σχεδον ποτε δεν βλεπεις ποιος πραγματικα το οδηγει και προς τα που παει..