Τι πιστευω..

϶ϵ..Στο μονο που ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΩΜΑΙ ειναι ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ και στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - αυτους που θεωρουμε οτι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ αξιζουν ολο μας τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ..϶ϵ


Η Επομενη μερα..


Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ! ΛΗΓΕΙ ΑΠΡΑΚΤΗ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΘΥΜΑΤΩΝ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ!

«ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!


Όλα δείχνουν ότι θα περάσει άπρακτη η προθεσμία της 15/01 για τη δυνατότητα της Ελλάδας να παρέμβει στο Δικαστήριο της Χάγης υπέρ των θυμάτων της Ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας.
Τις αποζημιώσεις για τα θύματα του Ναζισμού στην Ελλάδα διεκδικούν, ευτυχώς, τα Ιταλικά Δικαστήρια, αφού οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ελληνική Δικαιοσύνη ενταφίασαν αυτή την μείζονα εθνική υπόθεση.
Επίκαιρη ερώτηση επί του θέματος κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης. Η Ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή την Παρασκευή 14/01.Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
- Εξωτερικών
- Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Η ανάγκη άμεσης, εδώ και τώρα, ενεργητικής και θεσμικής παρέμβασης της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας (Δίστομο), πριν τη λήξη των προθεσμιών


Ως γνωστόν, μετά από σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, δικαιώθηκαν τα θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας στη χώρα μας (Δίστομο). Το Γερμανικό κράτος, προκειμένου να παρακάμψει την ως άνω περήφανη απόφαση του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου και τη συνεπακόλουθη αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού στη χώρα μας, προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Μέχρι σήμερα, στο παρά πέντε, η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, δεν έχει παρέμβει με τα πολλά μέσα που διαθέτει υπέρ των ελλήνων θυμάτων του ναζισμού, τόσο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όσο και σε πολιτική βάση προς τη Γερμανία, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αδρανεί ασυγχώρητα να προβεί στη διεκδίκηση επανορθώσεων από τη Γερμανία για τις κλοπές και τις καταστροφές που διέπραξε σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού το ναζιστικό καθεστώς.
Επειδή δεν είναι δυνατόν η δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού στην πατρίδα μας και η επιδίκαση των εύλογων αποζημιώσεων να προωθείται από τις ιταλικές αρχές και την Ιταλική Δικαιοσύνη, με την ελληνική κυβέρνηση να αδρανεί, ως απλώς θεατής, μετά την υπονόμευση που υπέστη αυτή η μεγάλη εθνική υπόθεση επί δεκαετίες.
Επειδή η προθεσμία κυβερνητικής παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αλλού, υπέρ των θυμάτων, λήγει, αν είναι σωστό, στις 15 Ιανουαρίου 2011!!!
Επειδή η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που, παρά τις ανεπανόρθωτες καταστροφές και κλοπές που υπέστη από τη φασιστική Γερμανική κατοχή, δεν έχει αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, με τις κυβερνήσεις εθελόδουλα να καλύπτουν τη Γερμανική στρεψοδικία.


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

 

1. Σκοπεύουν να παρέμβουν άμεσα, έστω και την ύστατη στιγμή, σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για να στηρίξουν τη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και την αποζημίωση των οικογενειών τους;
2. Σκοπεύουν, επί τέλους, να ξεκινήσουν διαδικασίες διεκδίκησης αποζημίωσης της χώρας από τη Γερμανία για τις τρομακτικές κλοπές και καταστροφές που υπέστη η Ελλάδα επί Γερμανικής κατοχής και οι οποίες ανέρχονται, σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή, σε 162 δισ. ευρώ με σημερινούς όρους; Τι περιμένει η κυβέρνηση; Να σβήσει ο χρόνος τη μνήμη του ελληνικού λαού και τις ελληνικές εύλογες απαιτήσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής

Λαφαζάνης ΠαναγιώτηςΓια την ιστορία:

Στις 10 Ιουνίου του 1944, ο λοχαγός των SS Φριτζ Λάουτενμπαχ, έλαβε εντολή να μετακινήσει το λόχο του από την Λειβαδιά προς την Άμφισσα μέσω Διστόμου, με σκοπό τον εντοπισμό ανταρτών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Οι Γερμανοί στρατιώτες μπήκαν στο Δίστομο και εκφοβίζοντας τους κατοίκους, έμαθαν ότι υπήρχαν αντάρτες στο Στείρι. Ένας από τους λόχους κατευθύνθηκε προς τα εκεί, αλλά έπεσε σε ενέδρα των ανταρτών του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ. Οι αντάρτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ , μετά από δύο ώρες μάχης, υποχώρησαν μπροστά στις γερμανικές δυνάμεις. Οι απώλειες των Γερμανών ήταν περίπου 40 νεκροί ενώ των ανταρτών περίπου 15.

Μετά τη μάχη, οι Γερμανοί μπήκαν στο Δίστομο και σε αντίποινα για τις απώλειές τους, ξεκίνησαν να σφάζουν όποιον βρισκόταν στο δρόμο τους. Αποκεφάλισαν τον ιερέα του χωριού και σκότωσαν μωρά και γυναίκες, αφού πρώτα τις βίασαν. Η σφαγή σταμάτησε το βράδυ, όταν οι Γερμανοί στρατιώτες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Λειβαδιά, αφού προηγουμένως, όμως, έκαψαν τα σπίτια του χωριού. Οι εκτελέσεις συνεχίστηκαν και κατά την επιστροφή των Γερμανών στην βάση τους. Οι νεκροί του Δίστομου έφτασαν τους 228, εκ των οποίων 117 γυναίκες, 111 άντρες, όπου ανάμεσά τους ήταν και 53 παιδιά κάτω των 16 χρόνων. Σε αυτό το μαρτυρικό χωριό σημειώθηκε νέο ρεκόρ ναζιστικής βαρβαρότητας.

Η μαρτυρία του απεσταλμένου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, Eλβετού George Wehrly, που έφτασε στο Δίστομο μετά από λίγες μέρες, κάνει λόγο για 600 νεκρούς στην ευρύτερη περιοχή ενώ αναφέρεται ότι οι σφαγιασθέντες βρίσκονταν παντού, ακόμα και κρεμασμένοι πάνω σε δέντρα.

Πολλές δεκαετίες αργότερα, υπήρξε μια θετική εξέλιξη στο θέμα της δικαίωσης των θυμάτων της ναζιστικής κτηνωδίας. Εκτελεστή κήρυξε το Εφετείο της Φλωρεντίας την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για καταβολή αποζημίωσης 33 εκατ. ευρώ στους συγγενείς των εκτελεσθέντων. Την απόφαση του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς είχε επικυρώσει και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου (με μεγάλη πλειοψηφία), αποκρούοντας την αναίρεση του Γερμανικού Δημοσίου και επικυρώνοντας την υποχρέωσή του να αποζημιώσει τα θύματα της θηριωδίας.
Ο δικηγόρος των θυμάτων, μετέφερε τη δικαστική διαμάχη στην Ιταλία, ζητώντας να εκτελεστεί εκεί η ελληνική απόφαση. Ο ιταλικός Άρειος Πάγος επέλυσε προ τριετίας διάφορα νομικά ζητήματα, ανοίγοντας το δρόμο για κατασχέσεις περιουσιών ξένων κρατών, παρά τις απαγορεύσεις της ιταλικής νομοθεσίας.
Τον Νοέμβριο του 2008, το Εφετείο Φλωρεντίας αποφάσισε να δεχθεί την εκτέλεση της απόφασης για το Δίστομο, με ένα σκεπτικό ανάλογο με αυτό που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιώσει θύματα ιταλικού χωριού που είχε δοκιμάσει τη ναζιστική θηριωδία.

Αυτός που θεωρείται ως βασικός υπαίτιος για τη σφαγή στο Δίστομο, είναι ο Χανς Ζάμπελ. Για τον Ζάμπελ, μέχρι και σήμερα υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες. Είναι γνωστό ότι μετά το τέλος του πολέμου συνελήφθη στη Γαλλία και κατόπιν εκδόθηκε στην Ελλάδα. Στην πορεία ζητήθηκε η μεταφορά του στην Γερμανία για τις εγχώριες έρευνες όπου και παρέμεινε.
Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Ζάμπελ ζει ως και σήμερα ελεύθερος.

πηγή: original-fippak.blogspot.com


ΔΙΣΤΟΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΟΜΜΕΝΟ ΧΟΛΟΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ .. Μια λίστα χωρίς τελος.
162δις ευρω οι γερμανικές αποζημιώσεις.
Όλες οι κυβερνήσεις δηλώνουν ότι δεν παραιτούνται - καμμιά δεν τα διεκδικεί.
Η συμφωνία του Ελληνικού κράτους για την απεέυθέρωση του Μαρτέν.Πηγη: http://kepparou.blogspot.com/2011/01/contra-channel.html

..ΕΔΩ ΠΑΝΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ "ΨΙΧΟΥΛΑ" ΜΕ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ "ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ" Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΤΟΧΗ"...;;;;

3 σχόλια:

 1. Αυτο ήδη έχει γίνει από την υπογραφή του μνημονίου #1 (άρθρο 7 αν είμαι σίγουρος)σύμφωνα με το οποίο δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε να το ζητήσουμε ούτε να το συμψηφίσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι θα πουνε στους κατοίκους του Διστόμου... στους κατοίκους του κομένου ????? ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οταν καποιοι λενε οτι "..να πειτε οτι την σημαια την πηρε ο αερας..", θα κολλησουν με το τι θα πουν οι κατοικοι του Διστομου, που στο κατω κατω ειναι και παλια-ξυνα σταφυλια;

  Ευλογα θα πουν και για αυτο, "ελα μωρε τωρα.. ενα ματσο αγραμματοι χωριατες ητανε.. καλα καλα δεν ξερανε να μιλησουνε - θελουνε και αποζημιωσεις";;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ατομικη επικοδομητικη κριτικη και η ενναλακτικες προτασεις ειναι απαραιτητες και ευπροσδεκτες, οταν ειδικα το ζητουμενο ειναι η γενικη καλυτερευση και βελτιωση ολων μας σαν μερη του συνολου!

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟ’Ι’ΔΗ-ΣΟΥΡΗ

Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως «κόμμα» ήθελεν είναι ο ακόλουθος: «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν’ αναγινώσκωσι και ν’ ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες, ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

«Πολιτικόν δελτίον», Ασμοδαίος, 8.6.1875. Άπαντα, Β΄. Ερμής, 1978. 138.

Λόγια μεγάλων πολιτικών...

'Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα!'
Γιώργος Παπανδρέου

'Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανέκαθεν φανατικός υποστηριχτής μία κοινωνίας πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής'.
Κώστας Σκανδαλίδης

'Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό’.
Γιώργος Βουλγαράκης

'Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στη διαφθορά...'
Κώστας Καραμανλής

'Η αγγλική θα διδάσκεται από την 1η Δημοτικού γιατί είναι εγωκεντρικό τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο ελληνικά'.
Θάλεια Δραγώνα

‘Η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος’.
Άννα Διαμαντοπούλου

'Η ελληνική γλώσσα είναι μία μικρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'H λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι απλά ένα think tank (δεξαμενή σκέψης).'
Άννα Διαμαντοπούλου

'Τα αρχαία ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεργάζονται για την παρουσίαση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός. Ο ελληνισμός ποτέ δεν υπήρξε θύμα'.
Μαρία Ρεπούση

‘Ευχαριστώ τους Αμερικανούς (Ίμια)’.
Κώστας Σημίτης

'Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας'.
Θεόδωρος Πάγκαλος

‘Αυτό το όνομα (Μακεδονία) σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει’.
Κωσταντίνος Μητσοτάκης

'Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιορισθούν'.
Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα

http://mavroseolous.blogspot.com/

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ - ΟΧΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ!

ΨΗΦΙΣΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΟΧΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ..
ΜΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ..
ΨΗΦΙΣΕ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΥΠΗΚΟΟΣ!

Ειναι δυσκολο να εισαι πραγματικος ΠΟΛΙΤΗΣ.. ψηφοφορος ειναι ο οποιοσδηποτε ΥΠΗΚΟΟΣ!
Για να εισαι πολιτης απαιτηται ορθη ενημερωση, σκεψη και κριση, ενω σαν απλως υπηκοος ακολουθεις πισω απο ενα κοπαδι που σχεδον ποτε δεν βλεπεις ποιος πραγματικα το οδηγει και προς τα που παει..