Τι πιστευω..

϶ϵ..Στο μονο που ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΙΝΩΜΑΙ ειναι ΣΤΑ ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ και στους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ - αυτους που θεωρουμε οτι η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ αξιζουν ολο μας τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ..϶ϵ


Η Επομενη μερα..


Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 'ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Του πολιτικού κόμματος «300 Έλληνες»ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ 'ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Του πολιτικού κόμματος «300 Έλληνες»Εισαγωγική Έκθεση

Το καταστατικό λειτουργίας του κόμματος των 300 Ελλήνων, στην ουσία περιγράφει ένα πολίτευμα. Ένα πολίτευμα που χάνεται στο βάθος των αιώνων και της Ελληνικής Ιστορίας, τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Μιλάμε για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ, ένα από τα ορόσημα της ελληνικής κληρονομιάς μας, το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΩΝ “ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΩΝ” ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ανα τους αιώνες, για να κρυφτούν πίσω από αυτό τον παντοδύναμο προσδιορισμό, ολιγαρχίες, μονοπώλια και στρατιές ολόκληρες σφετεριστών και απατεώνων.

Το πολίτευμα ορόσημο στην Ιστορία, η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, είχε μια σχετικά πολύ σύντομη ζωή, για δυο πολύ συγκεκριμένους λόγους:
1. Οι ΠΟΛΛΟΙ, αν δεν έχουν τον τρόπο να αναδείξουν ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, σύντομα καθοδηγούνται, άθελα τους, σε λύσεις εκτός δημοκρατίας.
2. Οι ΑΡΙΣΤΟΙ, όταν δεν χρειάζονται τους ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ, σύντομα αυθαιρετούν, επιλέγοντας συνειδητά, λύσεις εκτός δημοκρατίας.

Οι παραπάνω λόγοι ήταν αρκετοί για να εξαλείψουν σύντομα την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ή αλλιώς κατά πολλούς, σήμερα την «άμεση» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Με το πέρασμα του χρόνου, προστέθηκαν και δύο παραπάνω αντικειμενικοί λόγοι, που εκείνη την εποχή δεν συνέτρεχαν, βάζοντας έτσι ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια αναβίωσης, από λίγους ρομαντικούς, του τελειότερου και δικαιότερου πολιτεύματος που υπήρξε ποτέ στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους:
α) τα αυξανόμενα πληθυσμιακά μεγέθη, που δεν επιτρέπουν τη φυσική συνάθροιση των πολιτών, προκειμένου να γίνει η διαβούλευση και η ψηφοφορία και
β) η ελαχιστοποίηση του διαθέσιμου χρόνου, που ο κάθε πολίτης έχει για να ασχοληθεί με το οτιδήποτε άλλο, πέρα από την καθημερινότητα του.

Για όλους εμάς τους Έλληνες, ανά την υφήλιο, που καταπιαστήκαμε εδώ και μερικά χρόνια να επαναφέρουμε στο προσκήνιο ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, οι παραπάνω δύο λόγοι δεν συντρέχουν πλέον, διότι ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ.
Στις μέρες μας, ο περισσότερος κόσμος είναι εξοικειωμένος με την χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων, smart phones, tablets, κλπ., πραγματοποιώντας καθημερινά μεγάλο αριθμό ευαίσθητων και σημαντικών οικονομικών συναλλαγών, και παράλληλα επικοινωνεί και ανταλλάσει όλων των ειδών τις πληροφορίες, όπως π.χ., με τα μέσα ηλεκτρονικής κοινωνικής δικτύωσης, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κλπ.. Ως εκ τούτου, ο περιορισμός αυτός είναι ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ.

Όλοι οι Έλληνες (τόσο στην Ελλάδα όσο και οι μόνιμοι κάτοικοι του εξωτερικού) με δικαίωμα ψήφου, μπορούν να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ηλεκτρονικά σε διαβουλεύσεις και ψηφοφορίες, ακόμα και πολλές φορές την ημέρα, αν χρειαστεί. Το Κόμμα των 300ων Ελλήνων, ανοίγει επιτέλους, την πόρτα στην ΙΣΟΤΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Ελλήνων μόνιμων κατοίκων εξωτερικού με δικαίωμα ψήφου.

Τρανταχτό και αδιαμφισβήτητο παράδειγμα εφαρμογής της τεχνολογίας στην πολιτική, έδωσαν οι Ισλανδοί, οι οποίοι, πρόσφατα, μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης και συνεχών ψηφοφοριών, ολοκλήρωσαν την δημιουργία νέου αμεσοδημοκρατικού Συντάγματος, προς μεγάλη έκπληξη και τρόμο στην κυριολεξία, των ολιγαρχικών καθεστώτων, τα οποία έμαθαν τον κόσμο να πιστεύει ότι η «άμεση» Δημοκρατία, είναι ανέφικτη και ξεπερασμένη. Φυσικά, η πλειοψηφία των παγκόσμιων ΜΜΕ αποσιώπησε το επίτευγμα αυτό..

Από τη στιγμή που η τεχνολογία μας έλυσε το πρόβλημα της ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του πληθυσμού στα κοινά , μας έμεναν πλέον προς επίλυση οι δύο αρχικοί λόγοι που οδήγησαν τότε στην εγκατάλειψη του τελειότερου και δικαιότερου των Πολιτευμάτων. Τους ξεπεράσαμε χρησιμοποιώντας την ελληνικότατη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ.

Σε απλά ελληνικά: ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ.

Το πολιτικό κίνημα των 300 Ελλήνων ως κόμμα, είναι η μικρογραφία αυτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, σε μεταφορά στη σύγχρονη εποχή, χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία της Αθηναϊκής Δημοκρατίας:

Μεταξύ των “ΠΟΛΛΩΝ” αναδεικνύονται οι “ΑΡΙΣΤΟΙ”, χρησιμοποιώντας μια σειρά από αξιοκρατικές διαδικασίες, έτσι ώστε οι “ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ” να σχηματίζουν το “ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ”, μέσα από το οποίο θα προκύπτουν οι “ΑΡΙΣΤΟΙ”, οι οποίοι απαρτίζουν την “ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ” και την “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”, με τα υπόλοιπα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου να αποτελούν την “ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ”, του κόμματος.

Τρία όργανα ανεξάρτητα και αυτοτελή, που έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και λειτουργίες, σε απόλυτη αρμονία με τα «θέλω» της βάσης του κόμματος, όπως περιγράφεται αναλυτικά στο Καταστατικό που ακολουθεί.

Μέσα από αυτό το καταστατικό, η συγγραφική ομάδα των “300 ΕΛΛΗΝΩΝ”, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πολιτειακό δημιούργημα των πρόγονων μας, την «άμεση» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, χαράζοντας τη χρυσή τομή: ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ.

Έλληνες συμπατριώτες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, σας καλωσορίζουμε στην «άμεση» ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ 21ου αιώνα: ΕΔΩ ΞΕΚΙΝΑΕΙ η νέα χρυσή εποχή των Ελλήνων και η αναγέννηση του Ελληνισμού.


Θερμοπύλες, 29.9.2012
Η συγγραφική ομάδα των “300 Ελλήνων”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ατομικη επικοδομητικη κριτικη και η εναλλακτικες προτασεις ειναι απαραιτητες και ευπροσδεκτες, οταν ειδικα το ζητουμενο ειναι η γενικη καλυτερευση και βελτιωση ολων μας σαν μερη του συνολου!

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΟ’Ι’ΔΗ-ΣΟΥΡΗ

Αν υπήρχε λεξικόν της νεοελληνικής γλώσσης, νομίζομεν ότι ο ορισμός της λέξεως «κόμμα» ήθελεν είναι ο ακόλουθος: «Ομάς ανθρώπων ειδότων ν’ αναγινώσκωσι και ν’ ανορθογραφώσιν, εχόντων χείρας και πόδας υγιείς αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες, ενούμενοι υπό ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν’ αναβιβάσωσιν αυτόν διά παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παράσχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι».

«Πολιτικόν δελτίον», Ασμοδαίος, 8.6.1875. Άπαντα, Β΄. Ερμής, 1978. 138.

Λόγια μεγάλων πολιτικών...

'Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα!'
Γιώργος Παπανδρέου

'Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ανέκαθεν φανατικός υποστηριχτής μία κοινωνίας πολυπολιτισμικής και πολυεθνικής'.
Κώστας Σκανδαλίδης

'Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό’.
Γιώργος Βουλγαράκης

'Κανένας συμβιβασμός, καμία ανοχή στη διαφθορά...'
Κώστας Καραμανλής

'Η αγγλική θα διδάσκεται από την 1η Δημοτικού γιατί είναι εγωκεντρικό τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο ελληνικά'.
Θάλεια Δραγώνα

‘Η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει η δεύτερη επίσημη γλώσσα της Ελλάδος’.
Άννα Διαμαντοπούλου

'Η ελληνική γλώσσα είναι μία μικρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'H λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι απλά ένα think tank (δεξαμενή σκέψης).'
Άννα Διαμαντοπούλου

'Τα αρχαία ελληνικά είναι μία νεκρή γλώσσα'.
Θάλεια Δραγώνα

'Ναι στο σχέδιο ΑΝΑΝ για την Κύπρο'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Η Ελλάδα και η Τουρκία θα συνεργάζονται για την παρουσίαση της ιστορίας στα σχολικά βιβλία'.
Γιώργος Παπανδρέου

'Στην Σμύρνη έγινε συνωστισμός. Ο ελληνισμός ποτέ δεν υπήρξε θύμα'.
Μαρία Ρεπούση

‘Ευχαριστώ τους Αμερικανούς (Ίμια)’.
Κώστας Σημίτης

'Θα πούμε στον ελληνικό λαό ότι την σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας'.
Θεόδωρος Πάγκαλος

‘Αυτό το όνομα (Μακεδονία) σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει’.
Κωσταντίνος Μητσοτάκης

'Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας θα περιορισθούν'.
Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα

http://mavroseolous.blogspot.com/

ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ, ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟΣ!..

ΜΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ..

Ειναι δυσκολο να εισαι πραγματικος ΠΟΛΙΤΗΣ.. Για να εισαι πολιτης απαιτηται ορθη ενημερωση, σκεψη και κριση, ενω σαν απλως υπηκοος ακολουθεις πισω απο ενα κοπαδι που σχεδον ποτε δεν βλεπεις ποιος πραγματικα το οδηγει και προς τα που παει..